MENIU
Căutare
MAI 2024

Cum se joacă Ruleta Europeană - Reguli de bază și opțiuni de pariere

Sfaturi și trucuri pentru a juca ruleta europeană.


Reguli de Ruletă Europeană și cum să joci Ruleta Online

Sfaturi și trucuri pentru a juca ruleta europeană.

Scris de: Kim Birch | Actualizarea ultimei recenzii: 24 Iunie 2023 | Verificat de: Jasmin Williams

EXPERT CERTIFICAT EXPERT CERTIFICAT
Kim Birch a câștigat și a pierdut împotriva celor mai buni jucători profesioniști de poker din lume. Pe lângă faptul că este expert în poker și blackjack, Kim a publicat şi 3 cărţi. Despre Kim Birch

Ruleta este cu ușurință unul dintre cele mai jucate jocuri de cazino, jocul fiind jucat atât online, cât și offline. Este unul dintre cele mai vechi jocuri de cazino, care își are originile în secolul al XVII-lea. Acum este unul dintre jocurile de cazino pe care îl veți găsi în aproape toate cazinourile. Este prezentat în filme și emisiuni TV populare. Pe scurt, ruleta este aici pentru a rămâne.

Odată cu apariția cazinourilor online, a fost introdusă și ruleta online. Cazinourile online au dezvoltat variantele lor unice de ruletă pentru a le separa de celelalte.

Ruleta europeană este una dintre cele trei variante principale de ruletă. S-ar putea să fie cea mai populară variantă datorită cotelor mai bune decât ruleta americană și a unei disponibilități mai mari decât ruleta franceză.

În acest ghid de ruletă europeană, vom explora ruleta europeană și vom clarifica toate îndoielile pe care le aveți.

SăgeatăSăgeatăÎNAPOI LA CUPRINS

Ghidul pentru Layout și roata atunci când joci Ruleta Europeană

Dispunerea mesei europene și dispunerea pariurilor atunci când joci ruleta online.

Dispunerea mesei europene și dispunerea pariurilor atunci când joci ruleta online.

Puteți distinge cu ușurință masa de ruletă europeană de la celelalte versiuni dacă știți câte ceva despre masa de ruletă. Dispunerea ruletei europene și a celei franceze este aceeași, dar diferența constă în reguli.

Buzunarele de pe roți alternează între roșu și negru, astfel încât să aveți șanse egale de a nimeri una dintre cele două culori. Secvența exactă a numerelor de pe roată în sensul acelor de ceasornic este:

0-32-15-19-4-21-2-25-17-34-6-27-13-36-11-30-8-23-10-5-24-16-33-1-20-14-31-9-22-18-29-7-28-12-35-3-26

Numerele de pe tabel le veți găsi în succesiunea lor obișnuită, cum ar fi 1, 2, 3 și 4. Numerele vor fi aranjate pe 3 rânduri și 12 coloane, cu numărul 0 în partea de sus a tabelului. Pariurile exterioare pot fi văzute lângă grila numerelor și le vom aborda destul de curând.

Pe scurt, versiunea europeană a ruletei nu este deloc complicată și vă veți obișnui rapid cu ea.

SăgeatăarrowÎNAPOI LA CUPRINS

Reguli europene de plată la masa de ruletă

Versiunile europene ale jocului de masă sau orice altă formă de ruletă sunt populare datorită diverselor opțiuni de pariere pe care le oferă acest joc de cazino extraordinar. Este distractiv datorită diferitelor reguli de plată și a șanselor de câștig care depind de pariul tău. Flexibilitatea și imprevizibilitatea acestui joc de cazinou sunt de neegalat.

Diferitele pariuri la ruletă pot fi grupate în două tipuri, care sunt pariurile interioare și cele exterioare. Permiteți-ne să le explicăm în detaliu pentru ca totul să fie foarte clar.

Reguli de plată a pariurilor interioare

Acestea sunt pariurile pe care le plasați direct pe grila de numere sau pe dreptunghiul cu toate numerele din interiorul său. Haideți să explorăm diferitele pariuri interioare unul câte unul.

Un pariu straight-up este cel mai riscant pariu interior în care veți paria pe un singur număr din grila de numere. Acesta este cel mai recompensator pariu cu o plată de 35 la 1. Cu toate acestea, șansele de a câștiga acest pariu sunt de numai 2,70%, așa că nu ar trebui să încercați acest pariu dacă aveți puține fonduri. La fel ca alte pariuri la ruletă, veți primi înapoi suma pariată inițial dacă reușiți să câștigați.

Puteți vedea ilustrația acestui pariu mai jos.

O ilustrație a unui pariu direct în versiunea europeană a ruletei.

O ilustrație a unui pariu direct în versiunea europeană a ruletei.

Un split este un pariu pe care îl plasați pe două numere care se află chiar unul lângă celălalt. Un pariu divizat îți dublează practic șansele de câștig în comparație cu pariul pe un singur număr. La fel ca toate celelalte pariuri, regulile de pariere sunt aceleași ca într-un cazinou real. Cu toate acestea, acesta este încă un pariu riscant, cu o rată de plată de 17 la 1. Trebuie să plasați jetonul între granița celor două numere pentru a plasa acest pariu.

Puteți vedea ilustrația unui pariu divizat mai jos.

O ilustrație a două pariuri divizate într-un joc de ruletă europeană.

O ilustrație a două pariuri divizate într-un joc de ruletă europeană.

SăgeatăSăgeatăÎNAPOI LA CUPRINS

Reguli de pariere pe stradă și pe colț în Ruleta Online și Real Casino Roulette

Un pariu street este plasat pe trei numere din același rând. Câștigul acestui pariu este de 11 la 1, iar șansele de câștig sunt de doar 8,10%. Pentru a plasa un street bet, trebuie să plasați jetonul la începutul liniei sau al rândului pe care doriți să pariați.

O ilustrație a unui pariu de tip street bet pe masa de ruletă europeană.

O ilustrație a unui pariu de tip street bet pe masa de ruletă europeană.

Un pariu de colț vă permite să pariați pe patru numere care se află unul lângă celălalt. Câștigul pariului pe colț este de 8 la 1, iar probabilitatea de câștig este de 10,81%. Un pariu pe colț este un pariu mai sigur în care va trebui să plasați jetonul în punctul în care cele patru pătrate se ating.

Puteți verifica ilustrația de mai jos pentru mai multă claritate.

O ilustrație a unui pariu de colț plasat corect la ruleta europeană

O ilustrație a unui pariu de colț plasat corect la ruleta europeană

SăgeatăarrowÎNAPOI LA CUPRINS

Plăți pentru pariurile Double Street și Trio

Pariul dublu pe stradă nu este altceva decât o combinație a două pariuri pe stradă. Astfel, veți paria pe 6 numere în 2 rânduri într-un pariu dublu stradal. Puteți plasa acest pariu plasând jetonul pe colțul de la granița dintre cele două rânduri. Câștigul este de 5 la 1, iar probabilitatea de câștig este de 16,51%.

Un exemplu de pariu dublu la ruleta europeană

Un exemplu de pariu dublu la ruleta europeană

Un pariutrio este un pariu care implică cel puțin un 0 și alte două numere care se află în apropierea lui 0 pe schema ruletei. Numerele apropiate de 0 sunt 1, 2 și 3, dar puteți paria doar pe 1 și 2 sau 2 și 3 cu 0 în pariul trio. Poți paria pe 0, 1 și 2 plasând jetonul pe colțul dintre 1 și 0. În mod similar, poți paria pe 0, 2 și 3 plasând jetonul pe colțul dintre 0 și 3. Câștigul este de 11 la 1, iar probabilitatea de câștig este de 8,10%, la fel ca la un pariu de stradă.

Ilustrație a pariului trio la ruleta europeană

Ilustrație a pariului trio la ruleta europeană

SăgeatăarrowÎNAPOI LA CUPRINS

Reguli de plată a pariurilor externe la Ruleta Europeană

Pariurileexterioare includ toate pariurile care sunt plasate în afara grilei de numere. Acestea sunt pariuri diverse, care pot fi plasate pe baza culorii, a numerelor sau a unor modele specifice. Pariurile exterioare sunt mai sigure decât cele interioare datorită unei probabilități mai mari de câștig. Cu toate acestea, plățile sunt mai mici decât la pariurile din interior, iar numărul 0 nu este inclus în niciun pariu exterior.

Plata pariului mare sau mic

High or low este un pariu exterior simplu, care vă permite să pariați fie pe numerele mari, fie pe cele mici din punct de vedere valoric. Numerele mici sunt de la 1 la 18, iar numerele mari sunt de la 19 la 36. Așadar, acest pariu vă permite să pariați pe jumătate din numere, cu excepția lui 0. Aveți 48,64% șanse de a câștiga acest pariu, iar câștigul este de 1:1.

Ca și alte pariuri la ruleta europeană, veți primi înapoi banii pe care i-ați pariat imediat ce câștigați. Astfel, dacă pariați 10 €, veți primi înapoi un total de 20 € dacă veți câștiga. Profitul tău va fi de 10 €, iar pariul inițial de 10 € îți va fi, de asemenea, returnat. Puteți vedea ilustrația acestui pariu mai jos.

Un pariu mic pe numerele de la 1 la 18 la ruleta europeană

Un pariu mic pe numerele de la 1 la 18 la ruleta europeană

SăgeatăarrowÎNAPOI LA CUPRINS

Reguli pentru pariurile de culoare la ruletă și pariuri pe par/impar

Pariul impar sau par se referă la prezicerea faptului dacă bila de rule tă va ateriza pe un număr par sau impar pe roata de ruletă. Ca și în cazul pariului mare sau mic, probabilitatea de câștig este de 48,64%, iar câștigul este de 1:1.

Un exemplu de pariu impar la ruleta europeană

Un exemplu de pariu impar la ruleta europeană

În opțiunea roșu sau negru, veți paria pe culoarea numărului pe care credeți că va ateriza bila. Ca și în cazul pariurilor par sau impar și mare sau mic, probabilitatea de a câștiga și acest pariu este de 48,64%, iar plata este de 1:1.

Puteți vedea mai jos un exemplu de pariu roșu sau negru la ruleta europeană.

Un exemplu de pariu pe culoarea roșie la ruleta europeană

Un exemplu de pariu pe culoarea roșie la ruleta europeană

SăgeatăarrowÎNAPOI LA CUPRINS

Reguli de plată a pariurilor de coloană și de duzină

Pariul pe coloană este un pariu pe una dintre cele trei coloane de pe panoul de ruletă. Dacă bila aterizează pe oricare dintre numerele din coloana pe care ați pariat, veți primi un câștig de 2 la 1. Probabilitatea de a câștiga acest pariu este de 32,43%.

Un exemplu de pariu pe coloana din mijloc la ruleta europeană

Un exemplu de pariu pe coloana din mijloc la ruleta europeană

Pariul de duzină are cote similare cu pariul pe coloană, dar are o abordare diferită. În acest pariu, veți paria pe primul, al doilea și al treilea număr de duzină din secvența lor. Astfel, puteți paria pe 1-12, 13-24 și 25-36. Câștigul este de 2 la 1, la fel ca la pariul pe coloană.

Puteți vedea mai jos un exemplu de pariu pe o duzină.

Un exemplu de pariu de duzină pe a doua duzină de numere la ruleta europeană

Un exemplu de pariu de duzină pe a doua duzină de numere la ruleta europeană

SăgeatăarrowÎNAPOI LA CUPRINS

Ruleta europeană House Edge și RTP

Ori de câte ori vă gândiți să jucați un joc de cazino, trebuie să aflați mai întâi care este avantajul casei și procentul de revenire a jucătorului la acel joc de cazino. Acești doi factori vă vor spune cât de riscant și profitabil este acel joc de cazino. Return to player vă spune ce procent din banii pe care i-ați pariat ar trebui să primiți înapoi dacă jucați un joc de cazino pe o durată lungă.

Deoarece cazinoul trebuie să facă profit pentru a rămâne în afaceri, jocurile de cazino au fost concepute astfel încât cazinoul să aibă un avantaj față de jucători. Avantajul casei este avantajul pe care cazinoul îl are asupra jucătorilor.

Avantajul casei este opusul randamentului pentru jucător sau RTP, deoarece reprezintă cât de mult va câștiga cazinoul dacă joci pe o perioadă lungă de timp. De exemplu, dacă RTP este de 90%, avantajul casei va fi de 10%.

Veți observa că plățile pariurilor implică faptul că aveți o șansă de câștig mai mare decât cea reală. De exemplu, șansele dvs. de a câștiga un pariu pe roșu sau negru sunt de 48,64%, dar plata de 1:1 implică faptul că aveți o șansă de 50:50 de a câștiga pariul.

Să luăm încă un exemplu pentru a arăta cum funcționează ruleta. Plata pentru un pariu de duzină implică faptul că aveți o șansă de 1 la 3 de a câștiga pariul. Cu toate acestea, șansele tale reale de a câștiga pariul sunt mai mici decât atât din cauza prezenței lui 0 pe roata de ruletă. Șansele tale reale de a câștiga pariul sunt de 32,43% în loc de 33,33%. Acest lucru oferă casei un avantaj față de tine și permite cazinoului să facă profit.

Nu trebuie să vă amintiți probabilitatea de a câștiga fiecare pariu, deoarece ruleta europeană are un avantaj al casei de 2,7% pentru toate pariurile. Dacă scoatem avantajul casei, vom obține un RTP de 97,3%, ceea ce este ceea ce ar trebui să obțineți după ce jucați pe o durată lungă.

Pe scurt, ruleta europeană are unul dintre cele mai mari RTP-uri și cele mai mici margini ale casei și este un joc de cazino pe care ar trebui să îl încercați cu siguranță.

SăgeatăarrowÎNAPOI LA CUPRINS

Bucurați-vă de Ruleta Europeană Online

Jocurile de cazinou online au oferit utilizatorilor multe opțiuni pe care nu le-ar găsi într-un cazinou tradițional. Atât de mulți furnizori de jocuri de cazino online concurează pentru a aduce jucătorilor cea mai bună și mai unică experiență.

Live European Roulette (Evolution Gaming)

Citiți mai multe despre European Live Roulette
Joacă acum

CITEȘTE RECENZIA

Citiți mai multe despre European Live Roulette

Aici, la BETO, puteți afla mai multe despre diferitele variante de ruletă europeană și puteți găsi cazinourile europene care vi se potrivesc cel mai bine. Ne angajăm să vă oferim cele mai bune jocuri de cazino și să vă extindem cunoștințele despre toate jocurile de cazino.

Potrivit experților noștri interni, dacă vă place să jucați ruleta online, ar trebui să verificați neapărat Evolution Gaming, care oferă cele mai bune variante de ruletă online.

Mult noroc și sperăm ca doamna noroc să vă fie favorabilă atunci când vă bucurați de ruleta online.

Video: Cum se joacă Ruleta Europeană - Reguli de bază și opțiuni de pariere

Joacă acum

Video gameplay de ruleta europeană de la Evolution Gaming

SăgeatăSăgeatăÎNAPOI LA CUPRINS

Ruleta europeană - Întrebări frecvente

În această secțiune, ne vom uita la întrebările frecvente despre Ruleta Europeană.

Cine este persoana din spatele ruletei europene? Săgeată Săgeată

blaise pascal este persoana căreia i se atribuie inventarea ruletei. El nu a încercat să creeze un joc de cazinou, dar s-a întâmplat din întâmplare.

Ruleta europeană are într-adevăr cote mai bune? Săgeată Săgeată

Da, ruleta europeană are cu siguranță șanse mai bune în comparație cu versiunea americană a ruletei. Dacă comparați ruleta europeană cu ruleta franceză, ruleta franceză are cote mai bune. Cu toate acestea, veți găsi cu greu ruleta franceză în majoritatea cazinourilor.

De unde provine numele ruleta? Săgeată Săgeată

Ruleta este un joc de origine franceză, așa că de aici provine și numele jocului. Alte două jocuri au influențat designul acestui joc la acea vreme, și anume Roly Poly și Even-Odd.

Cazinourile din Las Vegas au mese de ruletă europeană? Săgeată Săgeată

Da, puteți găsi mese de ruletă europeană în cazinouri precum MGM și Bellagio.

Care este numărul total de numere de pe roata ruletei europene? Săgeată Săgeată

Ruleta europeană are 37 de numere, cu un buzunar 0 verde și 18 buzunare roșii și negre.

Sunt jocurile de ruletă europeană corecte? Săgeată Săgeată

Da, nu trebuie să vă faceți griji în privința corectitudinii dacă jucați la cazinouri licențiate.

Este posibil să câștigi mult la ruleta europeană? Săgeată Săgeată

Este cu siguranță posibil să ai noroc și să câștigi frecvent. Cu toate acestea, este de asemenea posibil să fii ghinionist și să suferi multe pierderi. Așadar, totul depinde de norocul tău și nicio strategie nu îți poate garanta câștiguri tot timpul.