MENIU
APRILIE 2024

Joc Responsabil - Siguranță în timpul Jocului Online

BETO și jocul responsabil


BETO și jocul responsabil

BETO și jocul responsabil

Scris de: Kim Birch | Actualizarea ultimei recenzii: 23 Iunie 2023 | Verificat de: Jasmin Williams

EXPERT CERTIFICAT EXPERT CERTIFICAT
Kim Birch a câștigat și a pierdut împotriva celor mai buni jucători profesioniști de poker din lume. Pe lângă faptul că este expert în poker și blackjack, Kim a publicat şi 3 cărţi. Despre Kim Birch

Pentru majoritatea oamenilor, jocurile de noroc online sunt distractive și sunt folosite pentru divertisment. Cu toate acestea, pentru o mică minoritate de persoane, jocurile de noroc online pot reprezenta o problemă.

La BETO, credem că jocurile de noroc responsabile reprezintă cea mai bună abordare pentru toată lumea. Lucrăm din greu pentru a promova operatorii de jocuri de noroc online sigure și responsabile și pentru a oferi informații și îndrumări celor care ar putea fi incapabili să păstreze controlul asupra jocurilor de noroc. Sperăm că eforturile noastre vor contribui la menținerea internetului ca un loc sigur pentru toți utilizatorii, indiferent de nivelul lor de toleranță la risc.

Site-urile licențiate pe care BETO le recomandă oferă toate următoarele funcționalități:

 • Stabilirearestricțiilor de depunere - Limitările de depunere pot fi stabilite pentru perioade care variază de la zilnic până la lunar, iar acestea pot fi reduse, mărite sau șterse complet.
 • Setați controale de realitate, care includ memento-uri și time-out-uri pentru a vă ajuta să reglați cât timp petreceți online.
 • Luați o pauză - Puteți alege o perioadă de pauză cuprinsă între 24 de ore și câteva săptămâni.
 • Vizualizați istoricul activității dvs.de joc - Veți putea examina istoricul tranzacțiilor, depozitelor și retragerilor dvs. pentru a vă urmări activitatea, astfel încât să nu pierdeți urma.
 • Autoexcludere - Aveți opțiunea de a vă autoexclude și de a renunța complet la jocurile de noroc. Autoexcluderea poate dura între șase luni și cinci ani.

Video: Joc Responsabil - Siguranță în timpul Jocului Online

Jocurile de noroc responsabile - Siguranța atunci când joci jocuri online pe bani reali

ÎNAPOI LA CUPRINS

De ce Joc Responsabil?

De ce sunt importante jocurile de noroc responsabile?

De ce sunt importante jocurile de noroc responsabile?

Dependența de jocurile de noroc este o problemă gravă care afectează un mic procent din populație. În timp ce majoritatea oamenilor se pot bucura de jocurile de cazino fără probleme, unii sunt mai predispuși la dezvoltarea unei dependențe.

Cazinourile online și industria jocurilor de noroc angajează acum echipe de Joc Responsabil pentru a crește gradul de conștientizare a problemei și pentru a ajuta la prevenirea jocurilor de noroc problematice. Aceste echipe lucrează pentru a educa jucătorii cu privire la semnele de avertizare ale dependenței de jocuri de noroc și se asigură că eforturile de marketing nu vizează jucătorii vulnerabili.

Acest articol va aborda ce este dependența de jocuri de noroc, cum se poate identifica dacă cineva este dependent și diferitele modalități prin care cazinourile combat dependența. Vom oferi, de asemenea, o listă de resurse în cazul în care dumneavoastră sau cineva pe care îl cunoașteți se luptă cu dependența de jocuri de noroc.

ÎNAPOI LA CUPRINS

Ce este Safer Gambling?

Unjoc de noroc mai sigur înseamnă luarea unor măsuri responsabile pentru a reduce riscurile asociate cu jocurile de noroc. Astfel de practici pot include stabilirea unor limite financiare, respectarea unui buget și jucarea jocurilor de noroc numai cu banii pe care vă puteți permite să îi pierdeți. Jocurile de noroc mai sigure pot implica, de asemenea, luarea unor pauze de la jocurile de noroc sau alegerea de a nu juca deloc.

Persoanele care promovează strategiile de jocuri de noroc mai sigure se gândesc de obicei la jocurile de noroc ca la o formă de divertisment. Aceștia integrează jocurile de noroc în bugetul gospodăriei lor, stabilind limite de cheltuieli și respectându-le. Nu se așteaptă să recupereze banii pe care i-au pierdut și nici nu se gândesc la jocurile de noroc ca la o modalitate de a câștiga bani. Este important să ne amintim că toate activitățile de jocuri de noroc au riscuri și să ne bucurăm de jocuri de noroc mai sigure. Trebuie să fiți conștienți de riscuri și de modul în care le puteți minimiza.

Responsabilitatea socială în jocurile de noroc online

Responsabilitatea socială în jocurile de noroc online se referă la comportamentul responsabil al unui operator de jocuri de noroc și al jucătorilor în ceea ce privește minimizarea prejudiciilor pentru ambele părți.
Nu există o definiție universală a responsabilității sociale în jocurile de noroc online, deoarece conceptul este relativ la legile și reglementările unei anumite jurisdicții. Cu toate acestea, în general vorbind, lucruri precum:

 • Jocurile de noroc ar trebui să se desfășoare într-un mod corect și deschis.
 • Copiii și alte persoane vulnerabile ar trebui să fie protejate.

Persoanele care joacă în mod excesiv, pierd controlul asupra jocurilor de noroc sau devin dependente de jocurile de noroc ar putea fi prejudiciate. Jucătorul de jocuri de noroc nu este singurul care are de suferit. Familiile, prietenii, comunitățile și companiile sunt toate afectate.

Comunicarea proactivă din timp și în mod adecvat poate ajuta o persoană să își mențină controlul asupra jocurilor de noroc și să o păstreze ca și client. Această tehnică este mai durabilă pentru compania dumneavoastră pe termen lung.

ÎNAPOI LA CUPRINS

Sfaturi pentru jocuri de noroc mai sigure

Stabiliți întotdeauna un buget fix și nu-l depășiți niciodată

Stabiliți întotdeauna un buget fix și nu-l depășiți niciodată

Nu există un răspuns unic pentru jocurile de noroc sigure, deoarece cel mai bun mod de a juca în mod responsabil depinde de preferințele personale și de obiceiurile dumneavoastră de joc. Cu toate acestea, am adunat câteva sfaturi despre cum să jucați în mod responsabil:

 1. Stabiliți o limită de timp și respectați-o.
 2. Stabiliți un buget și respectați-l.
 3. Pariați doar de plăcere (este un cost pentru plăcere, ca și mersul la film).
 4. Nu pariați bani dacă sunteți iritat sau agitat.
 5. Înainte de a paria bani reali, învățați cum funcționează jocul.
 6. Stabiliți un buget ferm și o limită de timp - Multe aparate de joc oferă opțiuni care vă ajută să vă monitorizați jocul.
 7. Faceți pauze regulate - Mergeți la o plimbare pentru a lua aer proaspăt, luați o gustare sau o băutură (nu alcool).
 8. Acceptați înfrângerea ca pe un aspect necesar al jocului (plătiți pentru a juca un joc pentru a vă distra)
 9. Nu jucați pentru a câștiga bani (Jocurile de noroc nu sunt o sursă de venit; este un cost recreativ).
 10. Nu împrumutați niciodată bani pentru a juca, nici măcar de la dvs. înșivă (jucați doar dacă este în bugetul dvs. de divertisment).
 11. Nu permiteți ca jocurile de noroc online să interfereze cu familia, prietenii sau cariera dumneavoastră (opriți-vă dacă vă provoacă probleme de orice nivel)
 12. Nu jucați la jocuri de noroc pentru a recupera pierderile (Trebuie să vă așteptați să pierdeți)

Dacă urmați aceste sfaturi, veți fi bine protejat de prejudicii.

ÎNAPOI LA CUPRINS

Ce este dependența de jocuri de noroc sau "ludomania"?

Obiceiurile tale de joc de noroc se transformă într-o problemă?

Obiceiurile tale de joc de noroc se transformă într-o problemă?

Dependența de jocuri de noroc sau "ludomania" este o tulburare psihică caracterizată de o dorință intensă și persistentă de a juca și de o incapacitate persistentă de a controla comportamentul de joc. Problemele legate de jocurile de noroc pot duce la probleme financiare, sociale și personale semnificative.

Persoanele cu dependență de jocuri de noroc pot continua să joace chiar dacă acest lucru duce la ruină financiară sau la alte consecințe negative. De asemenea, ele pot continua să joace chiar și atunci când este clar că șansele lor de câștig sunt foarte mici.

Dependența de jocuri de noroc este o afecțiune mentală severă care necesită tratament. Opțiunile de tratament includ consilierea, terapia și medicația. Multe persoane dependente de jocurile de noroc consideră că tratamentul funcționează cel mai bine atunci când este combinat cu alte intervenții, cum ar fi programe educaționale și grupuri de sprijin prin intermediul comisiei de jocuri de noroc.

Conformstatisticilor, faptul de a fi bărbat te expune la un pericol mult mai mare; totuși, acest lucru s-ar putea schimba acum, când tot mai multe femei joacă online.

Vârsta la care ați început să jucați este următorul factor de risc. Deoarece creierul este încă în dezvoltare în timpul adolescenței, persoanele extrem de tinere care joacă online în mod ilegal pot dobândi dificultăți pe tot parcursul vieții.

În cele din urmă, există o susceptibilitate pentru persoanele cu probleme de sănătate mintală subiacente, cum ar fi ADHD, anxietate și/sau depresie, în special pentru că persoanele cu aceste afecțiuni nu sunt rezistente la riscuri excesive și se expun în mod frecvent nepăsătoare față de efectele pe termen lung.

ÎNAPOI LA CUPRINS

Cum voi ști dacă am o problemă cu jocurile de noroc?

Cum voi ști dacă am o problemă cu jocurile de noroc?

Cum voi ști dacă am o problemă cu jocurile de noroc?

Pentru a determina dacă jocurile de noroc nu vă mai sunt plăcute și pot fi scăpate de sub control, puneți-vă următoarele întrebări:

 1. Petreceți perioade îndelungate de timp singur la calculator, lipsind uneori de la serviciu sau de la alte activități pentru a face acest lucru?
 2. Ați pretins vreodată că ați câștigat la jocurile de noroc, când de fapt ați pierdut?
 3. Atunci când nu jucați jocuri de noroc, aveți schimbări de dispoziție, iritare și agitație?
 4. Credeți că jucați pentru a evita să faceți față altor provocări sau probleme din viața dumneavoastră?
 5. Ați fost vreodată nevoit sămăriți pariul la jocurile de noroc pentru a primi entuziasmul pe care îl doriți?
 6. Ați încercat și nu ați reușit în trecut să reduceți la minimum timpul sau banii pe care îi petreceți la jocurile de noroc?
 7. Ați fost vreodată tentat să faceți un act necinstit pentru a vă finanța jocurile de noroc?
 8. Ați revenit vreodată online pentru a juca din nou pentru a vă compensa pierderile?
 9. V-ați ascuns vreodată obiceiurile de joc de persoanele importante pentru dumneavoastră?
 10. Ați împrumutat bani de la cineva și nu i-ați putut rambursa din cauza jocurilor de noroc sau aveți datorii ca urmare a jocurilor de noroc?
 11. Ați vândut vreodată ceva pentru a face rost de bani pentru a juca sau pentru a plăti datoriile de joc?
 12. Vă aflați în situația de a încălca acordurile cu familia și prietenii pentru a juca?


Dacă ați răspuns "da" la oricare dintre aceste întrebări, s-ar putea să aveți nevoie să folosiți sfaturile de mai jos pentru a vă controla jocurile de noroc.

Puteți, de asemenea, să răspundeți la sondajul anonim "Îngrijorat de jocurile de noroc?" de pe site-ul BeGambleaware și să utilizați Calculatorul de jocuri de noroc pentru a vedea dacă jocurile de noroc devin o problemă.

ÎNAPOI LA CUPRINS

Protejarea minorilor de jocurile de noroc online

Protejarea minorilor de jocurile de noroc online

Protejarea minorilor de jocurile de noroc online

BETO a implementat o serie de măsuri pentru a păstra site-ul nostru în siguranță pentru clienții noștri. Solicităm tuturor jucătorilor noi și existenți să furnizeze informații de verificare a vârstei înainte de a începe să joace.

Deasemenea, folosim mai multe niveluri de securitate pentru a preveni accesul neautorizat la sistemele noastre și monitorizăm în mod regulat orice activitate suspectă.

Cu toate acestea, știm că persoanele care nu au vârsta legală pentru jocurile de noroc pot dobândi acces la jocurile de cazinou, fie prin utilizarea dispozitivelor părinților lor, fie având acces la datele de conectare ale unui adult, așa că iată câțiva pași importanți pentru a vă menține copiii și minorii în siguranță :

 • Aveți o discuție deschisă cu copiii dvs. despre pericolele jocurilor de noroc pentru minori.
 • Căutați setări parentale încorporate pe computer, tabletă și telefon mobil care pot restricționa expunerea copilului dvs. la conținutul jocurilor de noroc.
 • Păstrați informațiile de autentificare la cazinou, parola și informațiile de depunere în secret și departe de copiii dvs.
 • Păstrați-vă parolele de cazinou și evitați să folosiți completarea automată pe dispozitivele dvs.
 • Atunci când părăsiți dispozitivul, asigurați-vă că vă deconectați din contul dvs.
 • Instalați un software de filtrare a site-urilor web, cum ar fi NetNanny, pentru a vă împiedica copiii să acceseze site-urile de jocuri de noroc online.

ÎNAPOI LA CUPRINS

Cum ajută jocul responsabil?

Cazinourile online au echipe de profesioniști care sunt instruiți pentru a identifica semnele dependenței de jocurile de noroc la jucători. Aceste echipe colaborează pentru a respecta liniile directoare pentru combaterea dependenței, iar personalul de la serviciul clienți este, de asemenea, instruit pentru a detecta comportamente supra-emoționale la jucători. În plus, cazinourile au dezvoltat instrumente pentru a-i ajuta pe jucători să își gestioneze propriile obiceiuri de joc.

Toate cazinourile online de renume pe care le vizitați în zilele noastre vor avea o secțiune Joc Responsabil care va conține sfaturi despre cum să jucați în limite sănătoase, instrumentele menționate mai sus și link-uri către organizații profesionale care sunt instruite în tratarea dependenței. Acest lucru ajută la menținerea jucătorilor în siguranță și îi împiedică să devină dependenți de cazinou.

ÎNAPOI LA CUPRINS

Sprijin și asistență confidențială

Obțineți sprijin dacă obiceiurile dvs. de joc de noroc scapă de sub control

Obțineți sprijin dacă obiceiurile dvs. de joc de noroc scapă de sub control

Pe lângă linia națională de ajutor pentru jocurile de noroc, există numeroase grupuri care sprijină dependența de jocurile de noroc. Dacă dumneavoastră sau cineva pe care îl cunoașteți are nevoie de ajutor - încercați unele dintre aceste linii de asistență telefonică excelente care vă vor oferi sfaturi confidențiale.

Linia națională de asistență pentru jocuri de noroc este o resursă excelentă pentru cei care se luptă cu dependența de jocuri de noroc.

Există multe alte grupuri care pot oferi sprijin și asistență celor care se luptă cu dependența de jocuri de noroc. Dacă tu sau cineva pe care îl cunoști se luptă cu dependența de jocuri de noroc, te rugăm să apelezi la una dintre aceste linii de ajutor grozave pentru ajutor.

 • Linia națională de asistență pentru jocuri de noroc: 1-800-522-4700 7
 • Gamblers Anonymous: 1-888-347-8164
 • Consiliul Național pentru Jocuri de Noroc: 1-800-522-4700
 • Begambleaware.co.uk
 • Gamcare.org.uk - 0808 8020 133

ÎNAPOI LA CUPRINS

Joc responsabil - Întrebări frecvente

Ce se înțelege prin Joc Responsabil?

Jocul responsabil este definit ca fiind un joc de noroc într-un mediu controlat și sigur, în care riscurile de a dezvolta o problemă de joc sunt reduse la minimum. Jocul responsabil implică stabilirea unor limite privind timpul și banii cheltuiți pentru activitățile de joc, precum și respectarea acestor limite. În plus, jucătorii responsabili se asigură că joacă doar cu banii pe care își permit să-i piardă și nu își urmăresc niciodată pierderile.

Ce înseamnă Safer Gambling?

Un joc de noroc mai sigur înseamnă luarea de măsuri pentru a se asigura că jocurile de noroc se desfășoară într-un mod sigur și responsabil. Aceasta poate include stabilirea unor limite privind sumele de bani care pot fi cheltuite pentru jocuri de noroc, precum și luarea de măsuri pentru a preveni jocurile de noroc problematice.

Cum îi protejează BETO pe jucători de prejudicii cauzate de jocurile de noroc?

BETO depune eforturi pentru a proteja jucătorii de prejudicii cauzate de jocurile de noroc prin furnizarea de informații și resurse privind jocurile de noroc responsabile și colaborăm cu furnizorii de jocuri de noroc pentru a promova practicile de joc responsabil. BETO efectuează, de asemenea, cercetări pentru a înțelege mai bine daunele cauzate de jocurile de noroc.

Pe cine pot contacta în legătură cu problema mea cu jocurile de noroc?

Dacă aveți o problemă cu jocurile de noroc, puteți contacta National Council on Problem Gambling la numărul de telefon 0808 8020 133 sau puteți discuta online direct cu oamenii prietenoși de la Gamcare: https://www.gamcare.org.uk/get-support/talk-to-us-now/.

Cum să contactați GambleAware?

GambleAware®
Adresa:
Pennine Place
2a Charing Cross Rd
Londra WC2H 0HF Telefon: 0808 8020 133
e-mail: [email protected]