MENIU
Căutare
MAI 2024

Istoria ruletei și evoluția jocurilor de cazino online

Istoria și evoluția ruletei de cazinou și aspectul ruleta cu un singur zero.


Istoria din spatele roții clasice de ruletă Monte Carlo

Istoria și evoluția ruletei de cazinou și aspectul ruleta cu un singur zero.

Scris de: Stefano Rossi | Actualizarea ultimei recenzii: 24 Iunie 2023 | Verificat de: Kim Birch

EXPERT CERTIFICAT EXPERT CERTIFICAT
Stefano Rossi, expertul nostru în teoria jocurilor și analiza cantitativă, este un profesionist experimentat în jocurile clasice de cazino, cum ar fi Ruleta, și are experienţă în cazinourile italiene. Despre Stefano Rossi

Ori de câte ori cineva vă cere să vă gândiți la un joc de masă bun, este aproape sigur că veți include ruleta în lista dvs. Ruleta este, fără îndoială, unul dintre cele mai populare jocuri de masă din istoria jocurilor de noroc. Ruleta pe care o cunoaștem astăzi nu a fost schimbată sau modificată în vreun fel de peste 200 de ani, ceea ce o face alegerea perfectă ca joc de masă pentru jucători de toate nivelurile. Ruleta clasică este un joc de cazinou foarte popular și, alături de versiunea clasică, au apărut și câteva versiuni diferite ale jocului clasic, cum ar fi ruleta americană și ruleta europeană. Ambele variante ale acestui clasic atemporal sunt, de asemenea, foarte populare.

Pe măsură ce popularitatea cazinourilor online a început să crească, fanii ruletei de pe cele mai bune site-uri de ruletă online au început să ceară jocuri de masă și în format online, iar ruleta a fost unul dintre primele jocuri de masă care au fost introduse în format digital. Astăzi, ruleta a devenit alegerea de top a jucătorilor online atunci când vine vorba de jocuri de masă, iar diferiți dezvoltatori iGaming au creat diverse versiuni pompate ale jocului clasic.

Puteți recunoaște cu ușurință ruleta după statutul său iconic și aspectul său care a inspirat cine știe câte filme, cărți și povești.

Atunci când un joc este atât de faimos, este normal ca oamenii să fie intrigați de el, iar dacă și tu vrei să afli mai multe despre această legendă a jocurilor de noroc, citește acest articol despre istoria ruletei.

Roata de ruletă cu un singur zero este încă folosită pe site-urile de ruletă online și în cazinourile de pe uscat.

Roata de ruletă cu un singur zero este încă folosită pe site-urile de ruletă online și în cazinourile de pe uscat.

SăgeatăSăgeatăÎNAPOI LA CUPRINS

Originea și istoria mesei și a roții de ruletă

Diferite persoane au puncte de vedere și credințe diferite în ceea ce privește originea și istoria jocului clasic, iar mulți istorici cred că istoria ruletei datează din epoca miturilor, când oamenii credeau că zeii rostogolesc roata ruletei pentru a ne determina soarta. În timp ce, unii oameni cred că jocul își are originea în unele jocuri englezești sau în jocurile italienești.

Cu toate acestea, după cum spune istoria, acest joc emblematic nu a fost de fapt rezultatul unei activități intenționate, ci a fost un produs secundar al unei invenții eșuate. Ruleta a fost inventată ca o greșeală atunci când faimosul matematician și fizician Blaise Pascal a încercat să creeze o mașină cu mișcare perpetuă, undeva în secolul al XVII-lea. De fapt, el nu a creat jocul de ruletă așa cum îl cunoaștem astăzi, dar a proiectat o structură similară cu cea a ruletei, care a fost dezvoltată ulterior în roata de ruletă.

Defapt, jocul de ruletă exista deja atunci când Pascal a dezvoltat emblematica roată de ruletă, acesta fiind jucat în Franța ca joc de societate. Pascal a infuzat conceptul acestui joc de societate în invenția sa și, împreună cu alte jocuri britanice precum Roly-Poly și E.O., a creat apoi ruleta modernă, așa cum o cunoaștem astăzi. Cu toate acestea, conceptul de bază al unui joc precum ruleta a existat înainte ca Pascal să creeze roata de ruletă.

Poate că Pascal nu a reușit să creeze un dispozitiv cu mișcare perpetuă, așa cum intenționa, dar a creat altceva la fel de măreț. Ruleta pe care a creat-o a câștigat imediat inimile jucătorilor și a devenit rapid populară la curțile regale și în sălile de joc din întreaga Europă.

Ruleta a fost inventată de fizicianul Blaise Pascal

Ruleta a fost inventată de fizicianul Blaise Pascal

SăgeatăarrowÎNAPOI LA CUPRINS

Jocurile de ruletă și legătura lor cu civilizațiile antice

De asemenea, unele persoane consideră că există o legătură între istoria mesei de ruletă și istoria unui joc de societate antic chinezesc descoperit de niște călugări dominicani. Acești călugări dominicani au fost profund implicați în stilul de viață chinezesc antic și au adus acest joc de societate în Europa. Cu toate acestea, jocul pe care l-au adus în Europa a avut câteva mici modificări legate de structura, aspectul și alte mici schimbări, cum ar fi schimbarea elementelor pătrate în cercuri și adăugarea unor spații speciale în joc cu numere noi, cum ar fi 0.

Cu toate acestea, nu există nicio dovadă sau informație concretă despre modul în care chinezii jucau de fapt acest joc în acea perioadă. Un alt lucru de reținut este că până și cele mai vechi jocuri de cazinou de ruletă franceză și ruletă americană aveau în ele spații cu zero.

Roma antică

Unele urme și relații ale ruletei din zilele noastre se regăsesc și în istoria romană antică. S-a descoperit că ruleta era distracția preferată a soldaților romani în zilele de război. Era foarte importantă în acele vremuri, deoarece situația în astfel de tabere militare obișnuia să fie destul de intensă și era într-adevăr nevoie de ceva care să facă situația mai puțin intensă. Este simplu de înțeles: nu este ușor să te relaxezi și să te concentrezi atunci când camarazii tăi sunt pe moarte și ai nevoie de ceva care să-ți atenueze stresul.

Ruleta a atenuat tensiunea dintre soldați și le-a ridicat moralul. Jocul a crescut eficacitatea și eficiența soldaților romani. Comandanții romani au înțeles acest lucru și le-au permis soldaților să se distreze cât mai mult în timpul liber. Cu toate acestea, ruleta din acea vreme includea învârtirea roții unui car sau a unui scut, care funcționa la fel ca roata unei rulete din zilele noastre.

Grecia Antică

La fel ca soldații romani, și soldații greci adorau să joace jocuri de noroc în timpul războaielor, atunci când nu luptau. Unul dintre jocurile lor semăna foarte mult cu ruleta din zilele noastre, care includea un scut și o săgeată. Soldații obișnuiau să deseneze simboluri pe interiorul scutului și plasau o săgeată pe o parte a acestuia înainte de a învârti scutul, iar simbolul care ateriza în fața săgeții era simbolul câștigător.

Video: Istoria ruletei și evoluția jocurilor de cazino online

Joacă acum

Ruleta este unul dintre cele mai populare jocuri de cazino din întreaga lume.

SăgeatăSăgeatăÎNAPOI LA CUPRINS

Franța și originea Ruletei

Ruleta este unul dintre cele mai populare jocuri de cazinou și a ajuns în Franța în secolul al XVIII-lea, devenind imediat foarte popular în cazinouri. Designul și caracteristicile ruletei din zilele noastre sunt puțin diferite față de ruleta care a devenit populară în Franța. Vechea versiune franceză a ruletei avea un zero roșu și un dublu-zero negru. În ciuda culorilor, ambele spații erau buzunare ale casei. Astfel, dacă bila obișnuia să aterizeze pe oricare dintre spațiile zero, jucătorii nu primeau nimic, iar pariurile erau pierdute. Pentru a evita această confuzie, zerourile au fost apoi vopsite în culoarea verde începând cu anii 1800.

Un alt lucru interesant de remarcat este că, atunci când oamenii au început să joace ruleta în exces în Franța, regele Ludovic al XV-lea a încercat să interzică jocul. Apoi, mai târziu, în 1806, Napoleon Bonaparte a permis jocul doar în cazinourile din palatul regal. În 1837, regele Ludovic Filip a interzis complet jocul atunci când a închis toate cazinourile din Franța.

Designul actual al jocului a fost influențat de două jocuri similare din secolul al XVII-lea, numite Even-Odd și Roly-Poly. Ambele jocuri includeau o roată, care se învârtea, iar jucătorii pariau pe rezultatul acestei învârtiri.

Inventatorul jocului, Blaise Pascal, cunoștea pe deplin aceste lucruri despre jocurile de ruletă atunci când a inventat designul jocului modern, deoarece el însuși era un jucător pasionat.

SăgeatăarrowÎNAPOI LA CUPRINS

Cum a devenit ruleta unul dintre cele mai populare jocuri de cazino

Principalul merit pentru imensa popularitate a jocurilor de noroc în Europa se datorează celor doi francezi, François Blanc și Louis Blanc. Aceștia au fost cei care au eliminat buzunarele cu dublu zero din jocul de ruletă și au dezvoltat în cele din urmă designul jocului pe care îl cunoaștem astăzi. Designul de joc pe care acești francezi l-au creat este astăzi popular cunoscut sub numele de ruletă europeană.

În 1842, jocurile de noroc erau total ilegale în Franța, iar acești bărbați au trebuit să găsească o locație în care să își promoveze noul joc care nu avea dublu zero. Pentru ca acest lucru să fie posibil, cei doi s-au mutat la Hamburg, în Germania, unde au prezentat acest nou joc în fața frăției jocurilor de noroc consacrate din această țară.

Așa cum se așteptau, feedback-ul fraternității jocurilor de noroc a fost extrem de pozitiv, iar jocul a devenit extrem de popular. Introducerea acestui joc în societatea germană a dat naștere unei noi ere a jocurilor de noroc germane, iar cultura jocurilor de noroc a devenit extrem de populară în Bad Homburg, Baden-Baden și Wiesbaden. Un scriitor rus, Dostoievski, a trăit în țară când a avut loc această revoluție a jocurilor de noroc, iar autorul și-a documentat experiențele și timpul petrecut la cazinoul din Bad Homburg într-un roman celebru numit Jucătorul.

Germania a scos cazinourile în afara legii în anii 1860, dar acestea au fost redeschise ulterior de naziști în 1933. Întrucât în Germania și Franța jocurile de noroc au fost interzise, singurul loc în care cazinourile au prosperat a fost Monte Carlo, care a devenit centrul jocurilor de noroc din Europa. Acest lucru i-a obligat pe frații Blanc să își mute locul de operare și s-au stabilit la Monte Carlo. Aceștia au reușit apoi să dezvolte o comunitate de elită a jocurilor de noroc în oraș. Cultura jocurilor de noroc din Monte Carlo a dus la multe dezvoltări ale jocului, iar versiunea cu un singur zero a ruletei clasice a devenit atât de populară încât a fost chiar exportată în diverse țări din lume.

SăgeatăarrowÎNAPOI LA CUPRINS

Introducerea Ruletei în gamblingul american

Pe măsură ce Ruleta a devenit foarte populară, a ajuns rapid și în cazinourile americane. La sfârșitul secolului al XVIII-lea, New Orleans a devenit principalul centru de jocuri de noroc din Statele Unite. Mulțumită imigranților francezi din America, ruleta a devenit extrem de populară și în cazinourile din Louisiana.

Astfel, prin anii 1800, ruleta și-a croit cu succes drumul peste oceane, ajungând în cazinourile din orașele americane nou apărute. La acea vreme, mesele folosite pentru jocurile de ruletă erau puțin diferite de mesele folosite în prezent. Acesta a fost momentul în care a fost adăugat la roată spațiul suplimentar al unui dublu zero, pe care acum îl cunoaștem în mod popular ca fiind ruleta americană clasică.

Acesta este motivul pentru care există 37 de cifre la ruleta clasică, dar există un spațiu în plus la ruleta americană, rezultând un total de 38 de spații, 36 de numere numerice în ordinea de la 1 la 36, un singur zero și un dublu zero. Adăugarea acestui spațiu în plus a dus la scăderea șanselor de câștig pentru jucători, dar poporul american a îndrăgit-o totuși.

Pentru o perioadă de timp, un simbol special al vulturului a fost, de asemenea, adăugat la roata de ruletă americană, deoarece cazinourile nu erau foarte mulțumite de reducerea acestora. Aceste roți cu simboluri de vultur au fost super avantajoase pentru cazinouri, oferindu-le un avantaj masiv de 12,9%. Cu toate acestea, această adăugare nu a fost foarte populară în rândul jucătorilor, iar aceste roți de ruletă modificate au trecut rapid de modă.

Ruleta americană a devenit foarte repede populară în America.

Ruleta americană a devenit foarte repede populară în America.

SăgeatăarrowÎNAPOI LA CUPRINS

Jocuri de ruletă digitală și joc online

Evoluția cazinourilor pe internet a fost o călătorie foarte interesantă și intrigantă. Primul cazinou online a fost lansat pe internet în 1996 și a adus o adevărată revoluție în modul în care oamenii se gândeau la jocurile de noroc online. Când a fost lansat primul cazinou online, acesta avea doar un număr mic de jocuri, limitat la câteva sloturi și câteva jocuri de blackjack. Când a fost lansat primul cazinou online, acesta avea doar un număr mic de jocuri, limitate la câteva sloturi și câteva jocuri de blackjack decente.

Cu timpul, internetul a devenit foarte popular în rândul oamenilor din toate clasele sociale și din toate mediile, iar odată cu creșterea popularității internetului, a crescut și popularitatea jocurilor de noroc online. Oamenilor le plăceau deja jocurile de noroc la mesele de ruletă, dar emersiunea jocurilor de noroc online a dat un alt impuls popularității jocurilor de ruletă, iar aceasta a devenit unul dintre cele mai populare jocuri de masă jucate în format digital. Oamenii pur și simplu nu au putut rezista dorinței de a sta acasă și de a juca din confortul dormitoarelor lor.

Ruleta live duce cazinourile online la un alt nivel.

Odată cu evoluția iGaming-ului, un format nou și chiar inovator de a juca ruleta a apărut în lumea jocurilor de noroc. Cazinourile online au început să transmită în direct jocurile de ruletă pentru clienții lor, iar acest format a schimbat complet modul în care sunt jucate jocurile online. Jocurile de noroc live au fost o evoluție revoluționară în iGaming și este considerată foarte importantă, deoarece a fost principalul motiv care a crescut baza de consumatori a cazinourilor.

Acest format i-a făcut să parieze online pe acei oameni care urau jocurile online care foloseau RNG-uri pentru a alimenta jocurile, iar oamenilor li s-a oferit șansa de a simți senzația unui joc de noroc real, cu roți care se învârt și jetoane care se rostogolesc.

Live Gambling vă permite să jucați ruleta preferată din confortul casei dvs.

Live Gambling vă permite să jucați ruleta preferată din confortul casei dvs.

SăgeatăarrowÎNAPOI LA CUPRINS

Ruleta online a rezistat testului timpului

Este clar că pătrunderea internetului în viața noastră a influențat puternic modul în care jucăm jocuri de noroc, inclusiv ruleta. În scenariul actual, există o multitudine de furnizori de iGaming care dezvoltă jocuri de ruletă interesante și introduc noi inovații la versiunile clasice ale jocului. Unele jocuri de ruletă uimitoare disponibile în cazinourile reale online sunt Multi-Ball Roulette și Mini Roulette.

Un alt lucru interesant despre ruletă este că acest joc îl determină pe jucător să facă și unele calcule matematice despre joc. Faci unele calcule precum viteza bilei și viteza de învârtire a roții pentru a-ți face o idee despre unde ar putea ateriza probabil bila de ruletă în final.

Acest aspect matematic al jocului ar putea să vă intereseze, dar, în realitate, ruleta este un joc de noroc și nu există o modalitate simplă de a determina unde va ateriza bila în final.

SăgeatăarrowÎNAPOI LA CUPRINS

Viitorul Ruletei și al jocurilor de noroc online

Călătoria ruletei a fost foarte interesantă, iar jocul a cunoscut multe schimbări și inovații în istoria sa diversă de peste 200 de ani. Jocul a fost descoperit ca un produs secundar al unui proiect matematic eșuat de creare a unei mașini cu mișcare perpetuă, dar a sfârșit prin a deveni unul dintre cele mai faimoase și mai iubite jocuri de masă din toate timpurile.

Ruleta a cunoscut deja o mulțime de dezvoltări și îmbunătățiri de-a lungul anilor, dar călătoria sa abia a început, iar emersiunea iGaming-ului a dat startul unei noi ere în istoria ruletei. În fiecare zi se dezvoltă tot mai multe versiuni interesante ale jocurilor clasice de ruletă, iar jucătorii le adoră. Privind tendința actuală, putem spune cu siguranță că vom avea parte de multe versiuni noi ale acestui joc de masă uimitor.

SăgeatăSăgeatăÎNAPOI LA CUPRINS

Întrebări frecvente - Istoria jocurilor de ruletă

Cele mai multe întrebări și răspunsuri despre istoria și originea Ruletei.

Care este originea jocurilor de ruletă? Săgeată Săgeată

Există multe teorii care sugerează diferite origini ale popularului joc de ruletă pe care îl cunoaștem astăzi, dar un lucru este sigur: jocul a fost popularizat în principal de François și Louis Blanc, atunci când au deschis primul lor cazinou în Monte Carlo. Versiunea lor de joc este astăzi cunoscută popular sub numele de varianta de ruletă europeană. Jocul a fost apoi introdus în societatea americană de jocuri de noroc de către imigranții francezi, iar americanii au dezvoltat un nou format de joc care includea un spațiu suplimentar cu două zerouri, pe care astăzi îl cunoaștem sub numele de ruletă americană.

Cine a inventat jocul de ruletă? Săgeată Săgeată

Jocul de ruletă a fost inventat de Blaise Pascal. Pascal a fost un fizician și matematician francez care a dezvoltat ruleta în timp ce încerca să construiască un dispozitiv de succes cu mișcare perpetuă. Pascal a descoperit, de asemenea, o formulă legată de calculul cicloidelor implicate în rostogolirea roților.

Care este motivul din spatele popularității imense a Ruletei? Săgeată Săgeată

Există multe motive care stau la baza popularității ridicate a ruletei. Principalul motiv din spatele acestei popularități este faptul că jocul este destul de ușor și simplu. Nu trebuie să faceți calcule sau calcule pentru a face acest joc, deoarece este un joc de noroc. Un alt motiv din spatele popularității sale este popularitatea tot mai mare a cazinourilor online, iGaming-ul devine popular pe zi ce trece, iar ruleta se numără printre jocurile de masă de top jucate în format digital și live.